zondag 4 juni 2017

Even voorstellen... Wendy Brokers

Ook auteur Wendy Brokers zal op 10 juni bij de Romantic Reads Middag aanwezig zijn. Zij debuteerde afgelopen februari met de bijzondere roman 'Geluk bij een Ongeluk'. Haar debuut staat op de longlist voor de verkiezing van beste debuutroman 2017 van Hebban. Onlangs besteedde de Hebban Club van 10 Feelgood aandacht aan 'Geluk bij een Ongeluk' middels deze prachtige duo-read.
Hier lees je alvast meer over Wendy Brokers en haar inspiratie om Geluk bij een Ongeluk te schrijven.Als kind was Wendy Brokers al verzot op lezen. Kilometers tekst werden verslonden.
Op de middelbare school bleek al snel haar voorliefde voor het maken van opstellen. In combinatie met briefwisselingen met haar nicht resulteerde dat in de aanzet tot het schrijven van haar eerste echte verhaal. 

De vervolgopleiding na de HAVO was een lastige keuze. Na een open dag op de School voor Journalistiek koos ze met enige twijfel voor de verpleging, ook al droomde tijdens de middelbare school al van een schrijverscarri√®re. 
Dromen over schrijven is ze altijd blijven doen, tot ze besloot het niet meer bij dromen alleen te laten. Combineren kan tenslotte altijd en schrijven kan overal.

Romantische fictie heeft haar duidelijke voorkeur, hoewel ze ook verhalen met wat actie niet schuwt. Stiekem kan ze best verliefd zijn op de eigentijdse helden uit haar verhalen. Ze heeft het idee dat het haar verhalen alleen maar ten goede komt.
Stoer, mannelijk en vol humor; zo ziet ze haar droomman het liefst. Het vrouwelijke hoofdpersonage moet vooral voor zichzelf op durven komen. Dialogen waarin het tussen die twee knettert, daar kan ze helemaal in los gaan.

Die laatste drie zinnen heeft ze tot werkelijkheid gemaakt met haar debuutroman ‘Geluk bij een ongeluk’, die begin 2017 bij Tinteling Romance uitkwam na een gewonnen schrijfwedstrijd. 
Wendy is niet alleen waanzinnig trots op het eindresultaat, de recensies en het feit dat haar debuut op de longlist van Hebban voor de beste debuutroman van 2017 staat. Ze is niet alleen trots op de overtuigende manier waarop Suus & Jacco uit ‘Geluk bij een ongeluk’ strijden voor hun geluk. Ze is namelijk ook waanzinnig trots op de achterban die ze tijdens haar research voor het verhaal ontmoette en intens dankbaar voor het contact wat daaruit voortkwam om ‘Geluk bij een ongeluk’ naar een hoger plan te tillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten