donderdag 8 juni 2017

Even voorstellen... Lily Frank

Tintelingauteur van het eerste uur, Lily Frank, mag natuurlijk niet ontbreken bij de Romantic Reads Middag! Maak kennis met Lily en laat je aantsteken door haar overtuigende enthousiasme als het gaat om (romantische) boeken. Omdat diversiteit een belangrijke rol speelt in Liefde op Lowlands, het nieuwe boek van Lily Frank en collega-auteur Roos hart (verschijnt juli 2017), zal Lily Frank tijdens de Romantic Reads Middag een lezing geven over Diversiteit in het romantische genre.Lily Frank (pseudoniem) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor prinsen, prinsessen en andere sprookjesfiguren zat er meteen al in. Als tiener ontdekte ze de romantische leesserie Tina Topper en dit maakte de weg vrij naar het schrijven van romantische verhalen. Ook als volwassene droomt ze nog steeds van prinsen, ridders en muzikanten. Ze woont in haar kasteel in de Flevopolder, waar ze in haar torenkamertje aan haar boeken schrijft.

Lily Frank schrijft erotische chicklits, oftewel: romantische verhalen met een "happy end". Haar novelle Brandend Verlangen werd een een bestseller op iTunes en inmiddels worden daar jaarlijks meer dan 10.000 exemplaren van gedownload.

Lily laat zich vooral inspireren door dingen die ze tegenkomt in haar leven. Zoals de hype rondom Pokémon Go. Daarover schreef ze het verhaal Gonna Catch Pikachu. Deze zomer verschijnt van haar hand, in samenwerking met collega Roos Hart, de bundel Liefde op Lowlands, een boek met daarin vijf verhalen rondom een band. In elk verhaal staat een ander bandlid centraal en zo beleef je het festival als lezer vanuit verschillende oogpunten. Festival Lowlands, dat jaarlijks plaatsvindt in de gemeente waar Lily woont, vormde de inspiratie voor dit boek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten