Manuscript insturen?

3 april 2017

Tinteling Romance is op zoek naar nieuw schrijftalent!


Op dit moment is Tinteling Romance op zoek naar nieuwe auteurs. Heb je interesse? Lees dan hieronder de voorwaarden.


  • Schrijf jij grappige, romantische boeken (feelgood/chicklit/new adult), met een sexy tintje? 
  • Weet jij te lezer te verrassen met een leuke plotwending of een ontroerend verhaal?
  • Droom jij er al tijden van om je eigen boek in handen te houden? Je vrienden uit te nodigen voor jouw boekpresentatie? Jezelf tegen te komen in de plaatselijke bibliotheek? Jouw e-book voorbij te zien komen in de top 50 van beste romans op Kobo, Amazon of iTunes?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar zijn wij naar op zoek?


Tinteling Romance is uitgever van sexy boeken. Boeken die zijn geschreven met de nodige humor. Geen hoogdravende literatuur, maar dat boek dat je leest aan het zwembad op vakantie, of voor de open haard op een koude winteravond. Boeken, kortom, waar je jezelf even in kunt verliezen. 
Romantische boeken! Dat is het vereiste. In welke vorm die romantiek komt, dat bepaal jij. 

Als je de volgende 'richtlijnen' maar in je achterhoofd houdt:

Je schrijft een 'contemporair' verhaal. Dus eigentijds, hedendaags. Al hoe leuk paranomal romance ook is, op dit moment geven wij dat bij Tinteling Romance (nog) niet uit. We zijn op zoek naar feelgoodromans, New Adults, chicklits of (lichte) erotica. Geen streekromans of paranormale romans. Wij geven ook geen (auto)biografie├źn uit.

Jouw hoofdpersoon is een jonge, moderne vrouw. Denk aan de leeftijd vanaf 21 tot ongeveer 35/40 jaar. Modern betekent voor ons dat jouw personage zich goed staande houdt in de huidige samenleving. Ja natuurlijk kan ze wat onhandig zijn, of soms wat ongemakkelijk in bepaalde situaties, maar als het puntje bij paaltje komt, dan staat ze haar 'vrouwtje'. Let op, jouw hoofdpersoon hoeft niet 'perfect' te zijn. Er mag best wel iets aan haar 'mankeren'.

Jouw hoofdpersonage valt op mannen. Of op vrouwen. Of op beide. Dat maakt ons niet uit. Als er maar een mooie romance tussen de hoofdpersoon en haar 'love interest' ontstaat. 

Over die romantiek? Daar mogen best expliciete, seksuele scenes bij horen. Als alles maar smaakvol is beschreven en functioneel is binnen het verhaal.

Jouw manuscript is een roman van tussen de 50.000 en 80.000 woorden, maar absoluut niet langer. Of jouw manuscript bevat drie of vier losse novelles (ca. 20.000 - 25.000 woorden, maar ook hier is het totaal niet meer dan 80.000 woorden), die met elkaar op de een of andere manier in verbinding staan.

Je bent bereid om een los verhaal te schrijven, dat gelinkt is aan jouw roman, van rond de 15.000 tot 20.000. Dit verhaal zal Tinteling Romance gratis aanbieden aan jouw en onze lezers.

Jij hebt het volledige auteursrecht op al jouw werk.

Jouw verhaal is niet eerder al door een uitgever uitgegeven. Self Pubbers worden juist wel weer van harte uitgenodigd hun werk in te sturen.

Wat bieden wij jou?


Tinteling Romance is een kleine uitgeverij, maar wel een 'echte' uitgeverij. Jij betaalt dus NIETS als wij besluiten een samenwerking met jou aan te gaan. Dit om verwarring te voorkomen. Bij ons krijgen auteurs altijd uitgebreide redactionele begeleiding door ervaren redacteurs en eindredacteuren. 

Als Tinteling Romance iets ziet in jouw verhaal, dan zullen we je een auteurscontract aanbieden. Dit contract houdt in dat wij jouw manuscript gaan uitgeven in papieren boek en e-book. Jouw boek bieden we aan bij de bibliotheken en is te bestellen door boekhandels.

Jij krijgt als vergoeding een royalty van 10% over de netto-opbrengsten. En als we de samenwerking met je aangaan en we de contracten tekenen, krijg jij een (klein) voorschot op die royalties.

Interesse?


Heb je zin om je aan te sluiten bij het Tinteling Romance Auteursteam? Dan ontvangen wij graag het volgende van jou (voor al het onderstaande geldt: lettertype Times New Roman of Arial, lettergrootte 12, regelafstand 1,5):

  • Een synopsis van jouw verhaal(idee) van maximaal 2 A4 
  • Een beschrijving van de (belangrijkste) karakters uit jouw verhaal 
  • De eerste 30 pagina's van je manuscript
  • Een biografie van maximaal 1 A4 waarin je ons iets over jezelf vertelt
Dit kun je, onder vermelding van 'Manuscript Tinteling Romance' sturen naar:
tintelingromance@gmail.com

Heb je nog vragen? Dan kun je ons altijd mailen op bovenstaande mailadres.Geen opmerkingen:

Een reactie posten