zondag 6 augustus 2017

Lily Frank rockt in Lelystad

De boekpresentatie van Liefde op Lowlands afgelopen zaterdag in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad was een groot succes. Lily Frank presenteerde Liefde op Lowlands, een project waar ze samen met collega Roos Hart, drie jaar aan werkte. De bezoekers werden niet alleen getrakteerd op een interview met Lily Frank, boektips en een stukje uit het boek, maar ontdekten ook een ander talent van Lily Frank.

Een passie voor het geschreven woord. Dat heeft Lily Frank, pseudoniem voor Young Adult-auteur Marijke F. Jansen, al vanaf haar kindertijd. Volgens haar moeder schreef Marijke al op haar tweede hele schriftjes vol in een zelfgemaakte taal. De verhaaltjes die ze schreef, wist ze zich na een paar dagen nog te herinneren en die werden dan ook desgevraagd gewoon 'voorgelezen'.

Dark Mist Rising

Van haar nieuwste verhalen, over de leden van de fictieve rockband Dark Mist Rising, is personage Pandora favoriet. 'Een lekkere bitch met een klein hartje,' glimlacht Lily. Het personage komt terug in Foutief Verliefd, een van de drie verhalen die ze schreef voor de bundel Liefde op Lowlands.

Op de vraag van blogger Ivette of er nog meer verhalen komen over Dark Mist Rising, vertelt Frank dat er zeker nog meer 'Romance Rocks!' verhalen komen waar DMR misschien nog even langs komt. Dit is leuk nieuws voor alle fans, want die hebben de personages en bandleden zeker inmiddels al. Frank legt uit dat Tinteling Romance een nieuwe serie begint: Romance Rocks! en dat ze voorzichtig al aan het brainstormen is geweest met collega Roos Hart over nieuwe verhalen binnen deze 'muzikale' serie.

Switch naar muziek

Over muziek gesproken... op de presentatie had Frank nog een verrassing voor de kleine dertig toehoorders. Met muzikant Eoin de Zwaan op gitaar bracht ze een van de nummers die ze voor de verhalen uit Liefde op Lowlands schreef, akoestisch ten gehore. En dat Lily Frank niet alleen kan schrijven, maar ook kan zingen, was een aangename verrassing voor het publiek. 'We willen zeker nog de andere nummers uit het boek verder uitwerken,' verklapt Lily Frank op de vraag of ze nu verder gaat met schrijven of helemaal een switch maakt en verder gaat in de muziek. Het antwoord van het publiek is wel duidelijk: zingen kan ze zeker, maar we willen graag nog meer verhalen van Lily Frank. En snel een beetje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten