dinsdag 27 oktober 2015

Bibliotheken vinden 'Het Verleidingseffect' een 'tussendoortje dat weet te ontspannen'

Velen van jullie weten het niet (en waarom zou je ook?), maar een van de belangrijkste recensies voor uitgevers en schrijvers, is de recensie van Biblion. Dit is namelijk de inkooporganisatie van de bibliotheken en bij een positief woord van Biblion, valt je boek op bij alle Nederlandse biebs. Die kunnen vervolgens besluiten je boek te gaan inkopen, met een felbegeerde plek in de schappen van de lokale bibliotheek als gevolg. En... misschien nog belangrijker dan het daadwerkelijke plekje in de bieb, is het feit dat lezers je boek kunnen lenen!

Voor lezers met een krappe portemonnee, krappe woonkamer (om al die aangeschafte boeken op te slaan) of voor lezers die het (net zoals Team Tinteling zelf) heerlijk vinden om zich te laten verrassen door nieuwe auteurs en nieuwe boeken, is de bibliotheek het absolute Walhalla!
Heerlijk struinen tussen al die titels, met je vingers langs de ruggen gaan en kijken wat er allemaal te halen valt.

Genoeg!

En het mooie is, hopelijk staan binnenkort ook onze eigen Tinteling Romance Bundels in de bieb. Biblion trakteerde ons op een geweldige recensie voor HET VERLEIDINGSEFFECT, die je natuurlijk hieronder kunt lezen.

Boekrecensie
Drie korte verhalen zijn gebundeld in deze vrolijke chicklit. Het boek is het resultaat van de Tinteling Romance Zomer Schrijfwedstrijd 2015. In 'Het verleidingseffect' van Kate Paris staan een nieuwe baan en een nieuwe liefde centraal. 'Een diep verlangen' van M.P. Hofstee (een schrijversechtpaar) combineert een voettocht naar Santiago de Compostella, een zoektocht, met een nieuwe liefde. In beide, enigszins voorspelbare erotische verhalen is sprake van een man met een problematisch verleden. Verrassend lichter van toon is de lesbische chicklit 'Dit is liefde' van Tamara Haagmans. De romantische verhalen, met veel vrouwelijke aankleding en seks, worden terecht beschouwd als een tussendoortje dat weet te ontspannen. Vlot geschreven, in een traditionele stijl, met leuke vondsten en accent op de fysieke aantrekkingskracht. Kleine druk, volle bladspiegel.

Als je verhalen worden omschreven als'vlot geschreven met leuke vondsten', 'vrolijke chicklit', 'verrassend', 'romanisch' en 'een tussendoortje dat weet te ontspannen', dan doe je een klein dansje. En hoop je dat vele (bibliotheek)lezers dit oordeel gaan delen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten