zondag 9 augustus 2015

Genieten op de eerste Tinteling boekpresentatie

De eerste Tinteling Boek Presentatie is een feit! In boekhandel Het Verboden Rijk in Oosterhout verzamelden zich op 8 augustus 6 nerveuze schrijvers, fabulous boekbloggers en een veertigtal enthousiaste bezoekers voor het ten doop laten gaan van HET VERLEIDINGSEFFECT en LIEFDE EN ANDERE ONGEMAKKEN. De doop werd natuurlijk gedaan met heerlijke wijn, uitgekozen door een heuse sommelier!Meer dan alleen de liefde

De allereerste boekpresentatie was het feestje van auteurs Kate Paris, M.P. Hofstee en Tamara Haagmans van HET VERLEIDINGSEFFECT en van Flore Zon en Lily Frank van LIEFDE EN ANDERE ONGEMAKKEN. De auteurs lazen voor uit eigen werk en werden geïnterviewd door Team Tinteling.
Waarom schrijven ze eigenlijk? 'Omdat ik me geen leven voor kan stellen zonder schrijven. Mijn man zegt je moet ademen en eten en drinken om te blijven leven. Voeg daar schrijven maar aan toe,' vindt Kate Paris. Ze krijgt bijval van haar collega-auteurs.
Misschien staat schrijven zelfs wel op een tweede plek, na ademhalen.
Het verhaal dat M.P. Hofstee schreef voor HET VERLEIDINGSEFFECT - 'Een diep verlangen' - gaat over de bijzondere reis die hoofdpersoon Lotte maakt. 'Het is meer dan alleen een mooi liefdesverhaal, er zit zeker een diepere betekenis achter,' reageert de auteur. Lot maakt niet alleen een fysieke reis door, maar ook een emotionele. Dat ze op haar tocht de knappe Vlaming Ben tegen het lijf loopt, is een fijne (en sexy!) bijkomstigheid.
Ook in de verhalen van Kate Paris (Het Verleidingseffect) en Tamara Haagmans (Dit is Liefde) staat niet alleen de liefde centraal. Ook Mila (de hoofdpersoon uit Het Verleidingseffect) en Lisa (Dit is Liefde) leren zichzelf en de liefde kennen. 'Dat maakt de verhalen van Tinteling Romance ook zo bijzonder en zo leuk om te lezen,' meent Olga van Team Tinteling.
Tamara Haagmans is de enige auteur die niet onder pseudoniem schrijft. 'Ik heb al zeven andere boeken op mijn naam staan en dit boek hoort daar ook bij,' legt de schrijfster trots uit. Als het de beurt is aan Tamara om voor te lezen uit Dit is Liefde, heeft ze de lachers al snel op de hand.
Want ook dat zijn Tinteling Romance Verhalen; vol humor, grappige maar o zo herkenbare situaties en met een tikkeltje zelfspot misschien.


(van links naar rechts: auteurs M.P. Hofstee, Tamara Haagmans en Kate Paris worden geïnterviewd door Olga van Team Tinteling).

Nog meer boeken!

Flore Zon en Lily Frank zijn 'oudgedienden' bij Tinteling Romance. Lily heeft zichzelf in de bestsellerlijsten op iTunes geschreven. 'Mijn passie voor lezen begon met de Tina Topper Serie en ik heb in 2012 een schrijfwedstrijd gewonnen. Toen heeft mijn schrijfcarrière een boost gekregen,' vertelt Lily die vervolgens een akward maar o zo grappig (en voor sommigen misschien zelfs herkenbaar) stukje over een wel heel ongelukkige eerste date voorleest. Het verhaal waaruit Lily voorlas (Boetiek van Begeerte) staat in LIEFDE EN ANDERE ONGEMAKKEN, waar ook Flore Zons verhaal 'Opnieuw Opstarten' in staat. 'Ik hou ervan nieuwe werelden te creëren, de seksscènes vind ik soms lastig,' vertelt Flore aan het publiek. Lily trakteert de aanwezigen nog op een primeur, door het eerste hoofdstuk voor te lezen uit de nieuw te verschijnen bundel LIEFDE OP LOWLANDS (verwacht eind augustus).

Bloggers zijn belangrijk!


(vlnr Alex (voormalig recensent, inmiddels marketeer bij Storm Publishers, 
Lily Frank en Marjolein Mous)

Na een kort intermezzo zonder muziek, is het tijd voor de special guest van de middag! Blogger Marjolein Mous van Serendipity Books reageerde enthousiast op onze vraag of ze wat wilde vertellen over boekbloggen. Boekbloggers zijn ontzettend belangrijk voor (beginnend) auteurs, steeds meer lezers halen hun informatie over welke boeken te lezen, af van blogs. 'Ik geef altijd mijn eerlijke mening en probeer die goed te onderbouwen,' vertelt Marjolein. Soms is dat lastig, zeker als een boek niet in de smaak valt. Gelukkig zijn bloggers professioneel en geven onderbouwde en eerlijke kritiek. 'Ik ben pas een klein jaartje bezig maar zit nu al op veel unieke bezoekers per dag. Mijn lezers willen echt mijn mening horen. Veel vinden me via mijn Facebookpagina, anderen bezoeken rechtstreeks mijn blog,' antwoordt Marjolein op de vraag hoe groot haar blog nu eigenlijk is.
Enthousiast ontvangt ze vervolgens de twee titels uit handen van Team Tinteling. Op Liefde en Andere Ongemakken prijkt zelfs een quote uit een van Marjoleins recensies over de bundel.

Binnenkort verschijnt er een verslag van Marjoleins ervaringen op Serendipity Books. Maar ook andere aanwezige bloggers, zoals Annabel van de blog 'Het Leven van een Boekenworm' en Miriam en Ink van Thrillerlezersblog waren speciaal afgereisd naar Oosterhout voor de presentatie, een gezellige borrel en lekker kletsen (over boeken natuurlijk!).

Bedankt!

Als Team Tinteling willen we bij deze iedereen ontzettend bedanken voor de geweldig geslaagde middag in Oosterhout! Op naar de volgende Tintelende Presentatie! Wij en onze auteurs zitten namelijk niet stil.
Naast Liefde op Lowlands werken ook Tamara Haagmans, Kate Paris en M.P. Hofstee aan nieuwe verhalen. En binnenkort introduceren we een nieuwe auteur, met een heerlijk liefdesverhaal dat zich afspeelt in Italië!
Wil je (een van) de bundels LIEFDE EN ANDERE ONGEMAKKEN en HET VERLEIDINGSEFFECT bestellen? Dat kan door een e-mailtje te sturen naar Team Tinteling (info[at]tintelingromance[punt]nl) De bundels kosten 15,95 en bestel je via ons, dan rekenen we  GEEN verzendkosten (2,50 euro).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten