zondag 21 mei 2017

Even voorstellen... Kate Paris

Op 10 juni aanstaande presenteert Kate Paris (pseudoniem) haar debuutroman 'Een ondertoon van Liefde' aan het grote publiek bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem. Wie is Kate Paris? Dat lees je hieronder.

Kate Paris
Foto: Fluitekruidje.nl

Verhalen vertellen speelt van jongs af aan een grote rol in het leven van Kate Paris (pseudoniem). Als kind schreef ze over prinsessen, die niet alleen prinsen wakker konden kussen, maar ook met zeppelins de wereld verkenden en daar dikke boeken over vulden.

De keuze voor de studie Algemene Kunst- en Cultuurwetenschappen was snel gemaakt. In 2001 studeerde Kate aan de Universiteit van Amsterdam af in de richting publicistiek.
Deze studie bezorgde haar allereerst een baan als copywriter bij een Arnhems communicatiebureau. Een functie die ze vervolgens jarenlang als freelancer voortzette. Maar de verhalen bleven in haar hoofd rond dwarrelen, wachtend op het moment dat ze haar pen weer op zou pakken.

In 2014 volgde Kate haar inmiddels gevonden prins (zonder paard, maar met helikopter) naar Noorwegen. In een groen houten huisje met uitzicht op de bergen en de zee vertelde ze hun drie kinderen verzin-verhaaltjes voor het slapen en schreef ze in de dagen die geen nachten kenden verhalen over de liefde. Dit leverde haar een aantal shortlist-nominaties op bij verschillende schrijfwedstrijden in het romantische genre en een publicatie bij uitgeverij Harlequin.

In 2015 won ze de zomerliefde-schrijfwedstrijd van Tinteling Romance. Haar verhaal Het Verleidingseffect kwam in de gelijknamige bundel en stond in de bestsellerlijst van Amazon. 

In 2017 presenteert Kate Paris zowel haar debuutroman Een Ondertoon van Liefde als het korte verhaal De Ontmaskering. Daarnaast werkt ze aan het vervolg op haar roman. Het verhaal van Olivier staat gepland voor zomer 2018.

Inmiddels is Kate een beroepsnomade. Na een verhuizing binnen Noorwegen, verruilde ze begin 2017 de overweldigende natuur voor een plekje in Noord-Duitsland met uitzicht op het Noord-Oostzeekanaal vol ‘bewegende bergen’. Daar verdeelt ze haar tijd tussen haar gezin en de fictieve werelden die ze creëert.

Ontmoet Kate en de andere auteurs tijdens de Romantic Reads Middag in Arnhem op 10 juni van 3 tot 5 uur bij Boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten